لطفا برای فعال کردن این قسمت از قسمت فهرست ها یک منو انتخاب کنید
۶۰ درصد صنعت کشور در مرکز مستقر است/ لزوم ایجاد انعطاف در قابلیتهای توسعهای آذربایجانشرقی به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، داود بهبودی امروز با حضور در پاتوق موسسه طوبی با تنی چند از فعالان فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، ادبی و رسانه تبریز به گفتوگو نشست و به سووالات آنها پاسخ داد. وی با مرور […]
۶۰ درصد صنعت کشور در مرکز مستقر است/ لزوم ایجاد انعطاف در قابلیتهای توسعهای آذربایجانشرقی
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، داود بهبودی امروز با حضور در پاتوق موسسه طوبی با تنی چند از فعالان فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، ادبی و رسانه تبریز به گفتوگو نشست و به سووالات آنها پاسخ داد.
وی با مرور مفهوم رشد و توسعه اقتصادی اظهار کرد: رشد اقتصادی کل کشور در دهه ۴۰ حدود ۱۱ درصد و در دهه ۵۰ با وجود افزایش درآمدهای نفتی دچار چالش بوده است؛ بعد از انقلاب نیز به دلایلی مثل جنگ، تحریمها و نحوه تعاملات بینالمللی میانگین رشد اقتصادی مستمری نداشتیم.
بهبودی تاکید کرد: بحث وابستگی اقتصاد کشور به نفت هنوز به عنوان چالش ساختاری خود را نشان میدهد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی تصریح کرد: عرصه اقتصادی کشور به رغم تلاشهای متولیان امر نتوانسته رضایتمندی مورد انتظار را ایجاد کند و نمودهای آن در بیکاری، درآمد سرانه، قدرت خرید مردم و میزان صادرات عیان است.
این اقتصاددان با اشاره به شکلگیری فعالیتهای اقتصادی و صنعتی به صورت «مرکزپیرامون» در کشور توضیح داد: این امر موجب شده بخشهای حاشیهای کشور از امکانات کمی برخوردار باشند و در استانهای مرزی که از مرکز فاصله بیشتری دارند، عدم تعادل در زیرساختها و مسائل اقتصادی و شاخصهای توسعهنیافتگی خود را بیشتر نشان میدهد.
وی ادامه داد: توسعه مبتنی بر تعامل است و در فضای تعامل، انتقال دانش، تکنولوژی و تجربه راحتتر اتفاق میافتد تا در فضای تقابل؛ کشورهایی که با در هم تنیدگی و تعامل با اقتصاد جهان برخورد میکنند راحت در مسیر توسعه قرار میگیرند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی خاطرنشان ساخت: در مجموع الگوی توسعه کشور مناسب نیست.
بهبودی در ادامه با اشاره به ظرفیتها و پتانسیلهای طبیعی و گردشگری، موقعیتها تاریخی و جغرافیانی و استقرار ۱۸ درصد از ذخایر معدنی کشور در استان، متذکر شد: صرف نظر از مباحث کلان ملی باید سعی کنیم در درون استان با برنامهریزی و ساماندهی ظرفیتها و اختیارات نگاه توسعهای خود را تقویت کنیم.
وی ابراز داشت: نرخ بیکاری در آذربایجانشرقی در بدترین شرایط ۱۲ درصد است و این به دلیل وجود فرصتهای شغلی نیست؛ بلکه ناشی از مهاجرت نیروی کار فعال به جاهای دیگر برای یافتن شغل و در واقع خروج سرمایه انسانی است.
این اقتصاددان با بیان اینکه لازم است در استان با ایجاد انعطاف در قابلیتهای توسعهای بر محدودیتهای آمایشی غلبه کنیم، تاکید کرد: تا زمانی که اجماع نظر توسعه بین مردم، سیاسیون، اقشار ذینفوذ و مرجع شکل نگیرد نخواهیم توانست در مسیر توسعه قرار گیریم.
انتهای پیام/۶۰۰۲۶
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت < <دیوار خبر>>مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.