لطفا برای فعال کردن این قسمت از قسمت فهرست ها یک منو انتخاب کنید
حربههای دو سر باخت در کنترل اقتصاد/ کاهش صادرات برای ثبات قیمتها در آستانه انتخابات گروه اقتصادی آناج: قیمت محصولات کشاورزی این روزها به شدت کاهش یافته و ثبات نسبی بر بازار حاکم شده است. اگرچه کاهش عجیب قیمتها مردم را امیدوار کرده اما از سوی دیگر تولیدکنندگان و کشاورزان را با مشکلات متعددی مواجه […]
گروه اقتصادی آناج: قیمت محصولات کشاورزی این روزها به شدت کاهش یافته و ثبات نسبی بر بازار حاکم شده است. اگرچه کاهش عجیب قیمتها مردم را امیدوار کرده اما از سوی دیگر تولیدکنندگان و کشاورزان را با مشکلات متعددی مواجه کرده است.
در حالیکه در بازار تبریز قیمت گوجه فرنگی به زیر هزار تومان رسیده دلالان این محصول را حتی کیلیویی ۵۰۰ تومان نیز از کشاورزان خریداری نمیکنند و کشاورزان شهرهایی نظیر ملکان و مرند که اصلیترین قطب تولید گوجه فرنگی هستند ترجیح میدهند به جای فروش این محصول با قیمتی که حتی پول کارگرانش را تامین میکنند آن را غذای احشام کنند.
سیب اهر نیز وضعیت مشابهی دارد و کاهش شدید قیمت این محصول باعث تلنبار شدن آن در کنار جادهها شده و کشاورزان خریداری برای محصولاتشان پیدا نمیکنند.
گوجه و سیب تنها بخشی از این محصولات هستند و بیشتر محصولات کشاورزی این روزها با قیمت باور نکردنی کاهش یافتهاند اما آیا این قدرت دولت در کاهش قیمتهاست؟
کاهش صادرات در ماههای اخیر، باعث شده گوجه فرنگی در پاییز حتی از قیمتی که در تابستان و در زمان فراوانی محصول دارد نیز پایینتر باشد و همین مساله موجب شکسته شدن کمر کشاورزانی شده که چندین ماه به انتظار به ثمر نشستن محصولشان نشستهاند و اکنون مجبورند به دلیل قیمت بسیار پایین حتی قید برداشت محصول را بزنند.
برخی صاحبنظران معتقدند، اگر دولت به دنبال ثبات در قیمتها بود باید زمانی که قیمت گوجه به ۱۲ هزار تومان رسیده بود دستور ممنوعیت صادرات را صادر میکرد اما چنین اتفاقی رخ نداد و در آن زمان بلبشو در بازار محصولات کشاورزی به ویژه محصولاتی که در آن خودکفا هستیم، ایجاد شد.
سیاست اعمال فشار دولت بر تولیدکنندگان
محمد اسماعیل سعیدی نماینده مردم تبریزی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به کاهش قیمت برخی محصولات کشاورزی به خبرنگار آناج گفت: در حال حاضر محصولات کشاورزی در دست مردم مانده و دولت رغبتی برای خرید ندارد.
وی افزود: با وجود افزایش تولید در بخش کشاورزی، متاسفانه قیمت محصولات فرآوری شده همچنان پرواز میکند؛ به طور مثال قیمت گوجه فرنگی به کیلویی زیر هزار تومان در بازار رسیده ولی نرخ رب گوجه فرنگی همچنان رو به افزایش است.
نماینده مردم تبریز،آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: تولید در کشور هر چقدر هم بوده اما اگر در مقابل صادراتی در کار نباشد، قطعا ضربه اصلی به تولید کننده خواهد خورد. چراکه نیاز بازار داخلی باید مدیریت شده و مابه ازای آن برای صادرات در نظر گرفته شود.
وی یادآور شد: حالت تعادلی در مدیریت اقتصادی کشور وجود ندارد، یا از آن طرف لبه پرتگاه سقوط میکنیم و یا از این طرف. در انتخاب نقطه تعادل دچار مشکل هستیم چرا که مدیریت باید بر اساس داده و اطلاعات باشد و چون مسئولین کشور، اطلاعات درستی درباره آمارها ندارند جاگذاریها درست انجام نشده و یا افزایش شدید قیمت را در پی دارد و یا افت محسوس در بازار را شاهد هستیم.
سعیدی با اشاره به کارنامه ۵ سال اول دولت گفت: دولت آقای روحانی در کارنامه ۵ ساله خود بارها افت و خیز داشته است، به طور مثال برای کاهش تورم از گردش پول جلوگیری کرد و برای کنترل قیمتها فشار شدیدی به تولید کننده وارد کرد که در نتیجه تولید ملی دچار آسیب گشت. به قیمت کاهش تولید و خسارت بر تولیدکننده تورم را کنترل کردند و در حالت فعلی نیز تولید را به شکل دیگری مورد تاخت و تاز قرار میدهند.
دولت و کشاورزانی که به خاک سیاه مینشینند
مدیریت صحیح میتوانست راه صادرات را برای کشاورزان باز کند و علاوه بر درآمد ارزی برای کشور محصولات کشاورزی نیز صادر میشد، دولت کاهش صادرات را تا جایی پیش گرفت که قیمت اقلام کشاورزی به اندازهای کاهش یابد تا کشاورزان ترجیح دهند دسترنجشان خوراک احشام شود.
دولت میتوانست ابتدا بازار داخلی را تامین و سپس مازاد محصول را صادر کند اما این چرخه خواستار نظارت و مدیریتی توانمند بود که از عهده دولت خارج است!
به همین دلیل نیز از اولین اهرم استفاده کرده و با کاهش صادرات ضمن اشباع بازار و کاهش غیرمنطقی قیمتها، کشاورزان را به خاک سیاه مینشاند.
انتهای پیام/
جمع آوری مطالب از: آژانس خبری تحلیلی آوای تبریز
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت < <دیوار خبر>>مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.