لطفا برای فعال کردن این قسمت از قسمت فهرست ها یک منو انتخاب کنید
بیاطلاعی روسای سهند و آزاد تبریز از تبلیغات جشنواره/ او ثروتمند نیست سرمایهدار است به گزارش آناج، چند روزی از برگزاری جشنواره علمی علی پولاد که به میزبانی دانشگاه تبریز و با شرکت دانشگاههای تبریز برگزار شده است میگذرد. در این چند روز واکنشهای متفاوتی به برگزاری این جشنواره نشان داده شده است. عدهای آن […]
به گزارش آناج، چند روزی از برگزاری جشنواره علمی علی پولاد که به میزبانی دانشگاه تبریز و با شرکت دانشگاههای تبریز برگزار شده است میگذرد. در این چند روز واکنشهای متفاوتی به برگزاری این جشنواره نشان داده شده است.
عدهای آن را به ضرر و عدهای دیگر به نفع دانشگاه میدانند. مخالفین از ورود تفکر سرمایه داری به داخل مراکز علمی گلایه میکنند و این جشنواره را فرد محور و با نیتهای نا معلوم خوانش میکنند اما موافقین، چنین جشنوارههایی را به نفع دانشگاه و اعتلای آن میدانند. آنها میگویند حمایت مالی از دانشگاه و دانشجویان موجب دلگرمی و رشد بیشتر علمی خواهد شد.
روح الله رشیدی فعال فرهنگی، رسانهای و از منتقدین جدی نفوذ سرمایه داری در یادداشتی کوتاه از تفاوت بین ثروتمندی و سرمایه داری سخن به میان آورده است. او نوشته: «در تمایز سرمایه با ثروت، مهمترین نکته این است که “سرمایه، به ساختارهای دیگر جهت میدهد.” با این حساب، سرمایهدار کسی است که از طریق انباشت بیرویه و پایانناپذیر، ساختارهای اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و حتی دینی را سامان میدهد. مقصود نهایی سرمایهدار، حتی از کار خیریهای، برداشتن موانع انباشت سرمایه است.
چند دانشگاه مهم شمالغرب، دستدردستهم و با حمایت مسئولان ارشد دولتی، با این تلقی که دارند از ثروتِ یک ثروتمند برای تقویت جریان علم استفاده میکنند، جایزهای به نام جایزۀ علمی علی پولاد ابداع کردهاند.
جایزۀ علی پولاد را باید از منظرِ «نسبت سرمایه و نهاد علم» تحلیل کرد و نه از منظر «نسبت علم و ثروت». علی پولاد یک ثروتمند نیست، او سرمایهدار است. سرمایه، افسار نهاد علم و هر نهاد و ساختار دیگری را میگیرد و به جایی میکشاند که در نهایت به فربه شدن خودش بینجامد.
آنچه به واسطۀ این جایزه دارد جا میافتد، تشدید سیطرۀ سرمایه بر نهاد علم است. این، با بکارگیری ثروت برای علمگستری، کاملاً متفاوت است.»
از تبلیغات در داخل دانشگاه بیاطلاعیم!
پس از پیگیریهای فراوان و بدقولی بسیاری از منتقدین و مسئولین تاکنون توانستهایم با دو تن از روسای دانشگاههای مطرح تبریز در این باره گفتوگو نماییم. مصطفی قرهباغی رئیس دانشگاه صنعتی سهند که از قضا اصلی ترین محورهای جشنواره مذکور به دانشجویان این دانشگاه مربوط میشد در گفتوگو با خبرنگار آناج، در این باره میگوید: برگزاری جشنوارهها با محوریت افراد آکادمیک خوب است اما برگزاری آن توسط یک سرمایه دار اندکی جای ابهام دارد.
وی ادامه میدهد: مشخص نیست اهداف پشت پرده چنین جشنوارههایی چیست و منابع مالی که در این جشنواره خرج میگردد چگونه است.
رئیس دانشگاه صنعتی سهند تبریز با اظهار بی اطلاعی از نصب بنر و پوستر این جشنواره در دانشگاه سهند ابراز داشت: این بنرها بدون هماهنگی بنده نصب شده و من اطلاعی از آن نداشتم اما به دلیل اینکه مراسم با محرویت دانشگاه تبریز بود، دانشگاه ما نیز با آن مخالفتی نداشت.
وی در پایان افزود: بنده سال گذشته در این برنامه شرکت داشتم و از آن زمان به اهداف آن شک کردم.
البته گفتنی است که رئیس دانشگاه صنعتی سهند امسال نیز در مراسم جشنواره علی پولاد شرکت کرده بود.
عدم ورود دانشگاه به مباحث سرمایه داری
عزیز جوانپور، رئیس دانشگاه آزاد تبریز از دیگر روسایی بود که در خصوص این جشنواره با پایگاه اطلاع رسانی آناج صحبت کرده است. وی در گفتوگو با خبرنگار آناج در این باره میگوید: نباید اجازه داد مباحث علمی قربانی مسائل مادی شود.
وی میافزاید: ما در استان افراد فرهیخته بسیاری داریم که باید از آنان تقدیر گردد.
رئیس دانشگاه آزاد تبریز گفت: بلاخره آقای پولاد در تبریز سرمایه گذاری کرده است، برنامه های متنوعی با سرمایه ایشان برگزار شده است و این در نوبه خود قابل تقدیر است اما اینکه سرمایه وارد علم شود جای تامل دارد.
جوان پور نیز از تبلیغات این جشنواره در دانشگاه آزاد اظهار بی اطلاعی کرده و ابرازداشت: ما از برگزاری و تبلیغات این برنامه بی اطلاعیم اما مجددا تاکید میکنیم که دانشگاه نباید وارد مباحث سرمایه داری گردد.
تلاش خبرنگار آناج برای ارتباط با سایر روسا، موافقین و مخالفین جشنواره علی پولاد ادامه دارد.
انتهای پیام/
جمع آوری مطالب از: آژانس خبری تحلیلی آوای تبریز
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت < <دیوار خبر>>مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.