لطفا برای فعال کردن این قسمت از قسمت فهرست ها یک منو انتخاب کنید
به گزارش آوای تبریز آوای تبریز، دبی یکی از شهرهای مدرن خاورمیانه است که در کشور امارات متحده ی عربی واقه شده و با توجه به آسمان خراش ها و مراکز خرید پیشرفته ای که دارد در چند دهه اخیر به یکی از محبوب ترین شهرها برای سفر تبدیل شده است.
سالانه میلیون ها مسافر از طریق یا خرید بلیط هواپیما دبی خود را به این شهر لوکس و مجلل می رسانند تا سفری فوق العاده را تجربه کنند. پیشرفت های این شهر عربی به حدی بالا بوده که حتی عده قصد مهاجرت و زندگی در این کشور عربی را در ذهن می پرورانند. اما ما در این مطلب از سفرباتو قصد داریم تا درباره یکی جاذبه های جالب که جزیره های نخلی دبی است صحبت کنیم. همانطور که می دانید این جزایر مصنوعی هستند و با مهندسی خاصی به وجود آمدند.
مراحل ساخت جزیره جمیرا، بزرگترین جزیره مصنوعی جهان
در سال ۲۰۰۱ پروژه ساخت اولین جزیره از جزایر نخل دبی آغاز شد، بعد از به کارگیری بهترین مهندسان در سراسر دنیا و تحقیق و بررسی بر روی منطقه مورد نظر در آب های نیلگون خلیج فارس برای برپایی جزایر مصنوعی دبی، مناسب ترین مکان انتخاب شد. پس از ساخت موج شکنی ۱۱ کیلومتری مراحل احداث و ساخت جزایر را شروع کردند. این جزایر مصنوعی از طریق پل هایی به زمین دبی متصل شده اند و از مصالح مختلفی از جمله شن و ماسه در ساخت آن ها استفاده شده تا جلوه ای طبیعی تر داشته باشند. طرح اولیه جزیره به شکل نخل با استفاده از ماسه دریایی پی ریزی شد و پس از آن برای ساخت ساختمان ها، هتل ها و دیگر مکان های مورد نظر در جزیره دست به کار شدند. ایجاد خطوط آب، برق، گاز و تلفن نیز انجام شد. پس از اتمام ساختمان ها و تعبیه شبکه حمل و نقل مناسب جزیره جمیرا، خانه ها ظرف مدتی کوتاه به فروش رسیدند.
مجموعه جزایر مصنوعی نخلی شکل دبی
در زیر به معرفی هر جزیره به صورت جداگانه خواهیم پرداخت:
۱- جزایر سه گانه نخل | Palm Islands
از ابتدا بنا بود جزایر سه گانهای به شکل نخل ساخته شود. نخل جمیرا، جبل علی و دیره.
پیش از همه ساخت نخل جمیرا در سال ۲۰۰۱ آغاز شد و مدت کوتاهی پس از آن، آغاز ساخت نخل جبل علی نیز اعلام شد. ابتدا قرار بود جزیره جبل علی با ابعادی بزرگتر ساخته شود اما بعدها با تغییر اندازه، در ابعادی کوچکتر ساخته شد. پس از شروع برنامهریزی و ساخت جزیره نخل دیره، طراحی جزیره تغییر کرد و همچنین با تغییر نام مواجه شد و اکنون به نام جزیره دیره شناخته میشود.
با این وضعیت جزایر سه گانه نخل به دو عدد تغییر پیدا کردند.
۱) جزیره نخل جُمیرا | Palm Jumeirah
جزیره جمیرا کوچکترین جزیره نخل دبی است که در نزدیکی #سواحل جمیرای دبی قرار دارد. نخل جمیرا پیش از سایرین مورد ساخت و ساز قرار گرفت و زودتر از باقی به بهره برداری رسید. طراحی و ساخت نخل جمیرا به عهده معماران هلمان هورلی چاروات بود. سازندگان جمیرا تحویل مناطق مسکونی جزیره را سال ۲۰۰۶ اعلام کردند. در اوایل اکتبر ۲۰۰۷ جمیرا #بزرگترین جزیره ی مصنوعی دنیا محسوب میشد که تا آن زمان نزدیک ۵۰۰ خانواده در جزیره سکونت پیدا کرده بودند و بیش از ۷۵% املاک آماده تحویل بودند. تا آخر سال ۲۰۰۹ نیز ۸ هتل آماده بهرهبرداری بودند، با این همه آماده سازی کامل جزیره با دو سال تأخیر انجام شد. هزینه تخمین زده شده تنها برای ساخت جزیره جمیرا، ۱۲ میلیارد دلار است!
در حال حاضر جمعیت زیادی در جزیره ی نخل جمیرا ساکن شده اند و تمامی هتلها مورد استفاده اند. همچنین امکانات تفریحی و مسکونی لوکس این جزیره بسیار قابل توجه است.
در سال ۲۰۰۹ نیویورک تامیز در طی مقالهای با ارائه تحقیقات و شواهدِ جغرافیایی اعلام کرد که جمیرا در حال غرق شدن است، به طوری که سرعت آن در سال ۲۰۰۹، ۵ میلیمتر در سال بوده و با گذر زمان این سرعت بیشتر هم میشود. اما شرکت نخیل با رد این ادعا، اعلام کرد که هیچ گزارش آوای تبریزی مبنی بر مشکلات ساختاری در هیچ کدام از ساختمانها و سازهها وجود ندارد و ماهوارههای لیزری و ارتفاع سنج ناسا نیز این موضوع را تائید میکنند.
راه ارتباطی جزیره ی جمیرا یک مونوریل به طول ۵٫۴ کیلومتر است که از سویی به هتل آتلانتیس میرسد و از سویی دیگر تا پایین نخل جمیرا و برجهای ورودی جزیره ادامه دارد. جالب است بدانید که مونوریل جمیرا، نخستین مونوریل در خاورمیانه است.
۲) جزیره نخل جبل علی | Palm Jebel Ali
ساخت این جزیره در سال ۲۰۰۲ آغاز شد و از ابتدا قرار بود تا اواسط سال ۲۰۰۸ تکمیل شود. نخل جبل علی ۵۰% از جزیره ی جمیرا بزرگتر است، شامل ۶ تفرجگاه دریایی، پارک ابی و روستای ساحلی است که بالاتر از سطح آب دریا قرار میگیرند و همچنین یک پیاده رو، اطراف برگهای جزیره نخل را احاطه میکند. در سال ۲۰۰۷ مجموعه موج شکنِ اطراف جزیره به پایان رسید، امازمانی که بنا بود ساخت سازههای اصلی در جزیره آغاز شود، با پیش آمد بحران اقتصادی، ساخت جزیره در وضعیتی نامعلوم قرار گرفت و اعلام شد در آیندهای نزدیک ساخت و ساز انجام خواهد گرفت. در سال ۲۰۱۵ مسئول شرکت نخیل طی مصاحبهای اعلام کرد قرار نیست ساخت این جزیره منتفی شود و انجام این پروژه زمان زیادی خواهد برد.
امروزه ساخت این جزیره به کلی متوقف شده است.
متأسفانه برای ساخت این جزیره یک منطقه محافظت شده دریایی که قبلا در این ناحیه قرار داشت را از بین بردند. یکی از نگرانیهای زیست شناسان در این خصوص، از بین رفتن گونههای بومی و ایجاد گونههای جدیدِ ناشناخته و مخرب در این منطقه است.
۲- جزیره دیره | Deira Island
(همان طور که اشاره شد ابتدا قرار بود یکی از جزایر سه گانه نخل شکل دبی باشد، اما در گامهای بعدی برنامه ریزی و ساخت دچار تغییراتی از جمله طراحی شد. پس از تغییر طراحی، نامش نیز به جزیره دیره تغییر کرد.) در اوایل اکتبر ۲۰۰۷، در مجموع با استفاده از ۲۰۰ میلیون متر مکعب شن، ۲۰% از احیا اولیه جزیره نخل دیره انجام شد. در اوایل آپریل ۲۰۰۸ شرکت نخیل اعلام کرد که بیش از یک چهارم جزیره احیا شده است و میزان استفاده از شن به ۳۰۰ میلیون متر مکعب رسیده است. از آنجا که پروژه ی وسیعی در دست ساخت بود، برای انجام به چند بخش تقسیم شده بود. اولین بخش ساخت زمین جزیره در طی جاده ی دیره بود که بین خور دبی و بندر الحمریه قرار میگرفت. تا اوایل سال ۲۰۰۸، ۸۰% از ساخت زمین جزیره به اتمام رسیده بود.
طراحی جدید جزیره و کاهش ابعاد دیره در نوامبر سال ۲۰۰۸ اعلام شد و تغییر کلی طرح جزیره و نامش در سال ۲۰۱۳ اتفاق افتاد.
۳- مجمع الجزایر جهان | The World
از آن جهت نام دنیا برای این مجمعالجزایر انتخاب شده است که نمای کلی و هوایی این جزایر به صورت یک نقشه از قارههای کره زمین است.
جزایر جهان در ۴ کیلومتری ساحل شهر دبی، امارات و در آبهای خلیج فارس ساخته شده است. را برای ساخت این مجموعه جزایر در نظر گرفتند. ساخت این جزایر همچون جزایر نخیل با شن شسته و لایروبی شده انجام گرفت و مالک آن شرکت معروف نخیل است. ایده ی اولیه ی ساخت این جزیره از طرف حاکم شهر دبی، محمدابن رشید المکتوم ارائه شد.
به گزارش آوای تبریز سفر باتو ، هزینه ی احیا زمینهای این مجموعه جزایر ۲ میلیارد دلار و هزینه تمام شده ی آن ۱۴ میلیارد دلار اعلام شده است.
میتوانید برای اطلاعات بیشتر از این پروژه، مطلب مجمعالجزایر جهان | اجتماع قارهها در خلیج فارس را بخوانید.